Včasih razmišljam, katera je največja neumnost, ki sem jo kot mama storila v času svoje “mama vladavine”. Včasih se smejem svojim neuspelim poskusom kako biti popolna, večino časa se smilim sama sebi, ker mi nekako ne uspeva. Dejansko sem včasih verjela, da obstajajo ženske, ki nikoli nič ne pozabijo, njihov dom je vedno fantastično pospravljen in dišeč, imajo nadpovprečno pridne otroke in vse kar naredijo je brez napak.
JA PA JA..Bodimo iskreni in si priznajmo, da popolnost ne obstaja in res me zanima, kdo si je izmislil to skrajno neprimerno besedo.

Če bi se danes morala na hitro opisati v dveh besedah, bi rekla: PRIKUPNO ZMEDENA. Vas zanima zakaj? Čisto preprosto, ker sem nepoboljšljiva pozabljivka in ker večino časa hodim po svetu z glavo v torbi. In ne..nisem ponosna na to, daleč od tega, zaradi tega se obsojam in sem jezna sama nase, pa vendar mislim, da sem žal glede tega brezupen primer.

Strnila sem nekaj svojih največjih neumnosti, za katere bom letos Božičku pisala naj mi jih nujno odvzame in jih da kakšni večji popolnici.

1. NIKOLI, ampak res NIKOLI ne vem kje imam ključe od avta. Ko zaklenem vrata hiše, otroke pobašem v avto in sedem za volan začnem panično iskati ključe – VEDNO. Potem grem nazaj, premečem pol stanovanja, kričim sama nase in ko jih najdem si obljubim, da jih naslednjič sigurno pospravim v omarico za ključe – TI, TI LAŽNIVKA

2. Večino krat se na pol poti obračam in vračam domov, ker sem spet pozabila previjalno torbo, dekico za voziček ali pa knjigo zaradi katere se v bistvu peljem v mesto, ker jo moram vrniti v knjižnico. Pa zakaj no??

3. Ko pridem pred trgovino, ponavadi ugotovim, da sem brez bančne kartice, ki spet sameva v žepu neke druge jakne. In potem se vozim sem in tja in trošim dragoceno gorivo samo zato, da kupim kilo kruha in mleko za zajtrk. Kdor nima v glavi ima pa v petah pravijo.

4. April je, Kaja je že osem mesecev v šoli, jaz pa še vedno ne vem kakšen je njen urnik in nikoli zares ne vem kdaj ima pred poukom dejavnosti. K verouku, ki ga ima vsako drugo nedeljo, pa jo peljem ravno tisto, ko ga nima. APLAVZ PROSIM.

5. Veš kako je, ko zvečer skopaš otroka, ga namažeš z oljem in ga želiš obleči v pižamo, potem pa ugotoviš, da si pozabil kupiti plenice? Jaz vem..žalostno in smešno hkrati. Prizor za videosmešnice, ko zlagaš tetraplenice in se jih trudiš čimboljše zaviti na malo ritko.
In ko mislim, da se mi je zgodilo že vse, mi uspe nekaj, kar prekosi vse moje dosedanje cvetke. Še zdaj ne morem verjeti KAKO.

Praznike smo se odločili preživeti na morju in si privoščiti zaslužen dopust. Cel vikend pred odhodom je bil poln dogajanja in akcije, zato je pakiranje prišlo na vrsto šele v nedeljo zvečer po deveti uri, ko moji možgani niso bili več niti približno produktivni.Ni ravno v moji navadi, da to počnem zadnji trenutek, ponavadi imam skrbno napisan seznam stvari, ki grejo z nami, tokrat pa:DEAL WITH IT. Vse je potekalo tako na hitro, Taja pa seveda ni bila ravno prizanesljiva in je poskrbela, da je večer bil podoben bitki bengalskih tigrov v cirkuški areni – živčno in do konca nismo vedeli koliko bo žrtev.

Verjetno ne rabim posebaj pudarjati, da je vožnja z dojenčkom dolga kot ponedeljek in skrajno naporna in komaj sem čakala, da prispemo, se razpakiramo, da se vsedem na teraso in v miru spijem kavo. Potem pa šok..POZABILA SEM POL KAJINIH OBLAČIL, zraven sem ji vzela spodnje perilo, kavbojke in tri kratke majice. PA KAJ JE Z MANO NO? TOKRAT SEM ŠLA PA RES PREDALEČ.

Premagala sta me žalost in obup, počutila sem se kot najslabša mama na svetu, ki je popolnoma nehote pozabila na svojega otroka.Jokala sem kot dete, bilo me je sram in bila sem jezna nase, kot že dolgo ne. Po končanem izbruhu in po Mitjevem dolgem pregovarjanju sem dojela, da sem samo ena izmed mnogih, ki se močno trudi, a ji vedno ne gre vse po planih. Čeprav raztresena in zmedena, zaljubljena v svoji punci,z oblačili, ali brez.
K sreči je naša težava urejena, že danes smo vse pozabljene stvari dobili s hitro pošto, pa vendar..
(Draga tašča, tisočkrat hvala, ker si že stotič rešila mojo rit)

Hitra rešitev, mamina trenirka namesto pižame. Saj ni tako hudo..

Če bi Viktorjem 2017 dodali kategorijo NAJBOLJ RAZTRESEN/RAZTRESENA, bi Lado Bizovičar stopil na oder, se malce odkašljal in izustil:

 

VIKTORJA ZA NAJBOLJ RAZTRESENO MAMO DOBI..

MAJA BRAČIČ, mama, punca, sestra in hči. Deklica z velikimi očmi in neukrotljivimi lasmi.

NARJEN ŽENSKA,NARJEN!!

 

Priporočene objave