Svoje otroke imaš najraje na svetu kajne? Seveda, tudi jaz. Obožujem njun smeh, dotike majhnih ročic, mokre poljubčke in z navdušenjem vsak dan znova gledam, kaj novega sta se naučili. A v tempu, ki ga narekuje življenje, včasih rabiš odklop od vsega, od družine, prijateljev in roko na srce, včasih tudi od otrok. Tudi partnerske zveze v veliki meri potrebujejo določeno količino svobode, zato menim, da je NUJNO, da si kdaj pa kdaj vzameta čas zase in pozabita, da vaju doma čakajo majhne nagajive glave.

Ljudje so dandanes prepričani, da otrok partnersko zvezo poglobi in jo naredi še močnejšo, vendar žal prehitro padejo na realna tla in ugotovijo, da jo otrok v bistvu postavi pred veliko preizkušnjo. Naenkrat nista več samo dva, naenkrat se morata še bolj prilagajati, ženski hormoni divjajo, moški pa včasih več ne vejo, kako naj se še obnašajo, da bo prav. Vse skupaj je novo, oba sta utrujena in neprespana in naenkrat pride trenutek, ko bi eden drugemu najraje od jeze pregriznila vrat.

Ne, otrok s seboj na svet ne prinese vedno samo idiličnega sveta in čudovitih filmskih trenutkov. S seboj prinese tudi veliko odrekanja, predvsem pa dela.

Po tisočih neprespanih nočeh in po še več previtih pleničkah, sva tudi midva z Mitjem nujno potrebovala večer zase. Cel dan sem bila rahlo na trnih, saj je bila Taja prvič v varstvu čez noč in občutek sem imela, da ne delam prav, da je še vseeno premajhna in še tisoč drugih brezveznih izgovorov. Pa ni bilo nič hudega, edino, da je mala prebrisanka točno vedela, da se nekaj dogaja, zato si je ta dan za uspavanje vzela še kakšno urco dlje kot ponavadi. Z Mitjem sva jo izmenično vozila z vozičkom po dvorišču gor in dol, vmes se tuširala in urejala, na koncu pa nama je ZMAGOSLAVNO USPELO in sva lahko pobegnila nočni zabavi naproti.

Mesto je v soju luči, glasne glasbe in polnih ulic izgledalo popolnoma drugače, ali pa sem ga samo jaz tako videla, ker sem po dolgem času lahko prijela Mitja za roko in pred sabo nisem tiščala otroškega vozička. Na ramah nisem nosila, roza Frozen nahrbtnika, ni mi bilo potrebno kričati PAZI, GLEJ KJE HODIŠ, TEGA NE MOREŠ DOBITI in še vseh ostalih obrabljenih fraz. Edina skrb mi je bila, kateri okus vode bom naročila natakarju. Opazovala sem starše, ki so se kljub pozni uri, mimo sprehajali z majhnimi otroki in niti za trenutek nisem imela slabe vesti, ker sem svoji mali dinozavrki pustila doma.

Bil je samo najin večer, ki sva si ga zaslužila in ki sva ga brez slabe vesti potegnila dolgo v noč, ter ga bova v kratkem zagotovo ponovila. Najin odnos je osnova, da složno vzgajava otroke, zato ga želiva skrbno negovati.
Kaj je lepši vzor otroku, kot zaljubljena in srečna starša?