Ne..ne pametujem kar tja v en dan, vem kako je ko ženska z otrokom ostane sama in se začne boriti na svoj način. Srečuješ se z neprimernimi opazkami, ljudje si o tebi ustvarjajo najrazličnejše zgodbice in velikokrat vejo o tvoji razpadli vezi več kot ti sama. Označena si kot MAMA SAMOHRANILKA…idiotizem brez meja.. Ja..hranim se sama..z žlico in vilico ponavadi. Pri tem običajno ne rabim pomoči.
Zame je to eden najbolj neprimernih izrazov in res me zanima kdo si ga je izmislil . Potem ti rečejo, da si sama. Ne..spet nimate prav. Imam otroke, starše, sestre, brate in veliko prijateljev. Mame, ki svoje otroke vzgajajo same niso nič druga kot MAME CARICE.
Napisala sem seznam stvari, ki sem jih sama NUJNO potrebovala kot samska mamica:

1. PODPORA DRUŽINE
Zakaj je tako pomembna? Ker ti prihrani marsikatero nevšečnost, stoji ti ob strani v vseh pogledih. Nudi ti finančno in duševno podporo in je edina na katero se lahko stoprocentno zaneseš. Največja težava samskih mamic je KDO BO PAZIL MOJEGA OTROKA? Babica seveda  In če babica vašemu otroku daje preveč sladkega soka, mu dovoli ogled risank do onemoglosti –SPRIJAZNI SE!! NUJNO JO POTREBUJEŠ

2. DOBRI PRIJATELJI
V nesreči spoznaš prijatelja pravijo in res je tako. Ko se ti življenje obrne na glavo je najmanj kar potrebuješ kup negativcev, ki ti nabijajo slabo vest. Ljudi ob katerih se počutiš kot, da je tvoje življenje navadno sranje je najbolje črtati s seznama dobrih prijateljev..TAKOJ!! Pa ne zato, ker so slabe osebe ampak zato, ker po nepotrebnem trošijo tvojo energijo.
Sama sem se naučila, da moraš ob sebi imeti osebe, ki so ti vedno pripravljene povedati resnico. Tudi takrat, ko si totalno zgrešila in tudi takrat, ko počneš bedarije brez meja. Osebe, ki so s tabo pripravljene preživeti tvoje najtežje trenutke, ti pustiti da jokaš do onemoglosti, ti naliti kozarec vina in ti rečti: K*** gleda vse skupaj

3. TRENUTKI ZASE
Vsakodnevna rutina, vsak dan enake obveznosti na koncu dneva, pa si za vse skupaj samo TI. Ni lahko biti samska mami, potrebno je veliko odrekanja, kompromisov ter velika doza organizacije. Pride trenutek, ko se enostavno prekuriš in rabiš TIME OUT!
Čas za dobro knjigo, kopel, dolg telefonski pogovor s prijateljico ali pa samo brskanje po internetu. Neprecenljivi trenutki, ko rabiš odklop od vsakodnevnega vrveža, mir v glavi ali pa samo hočeš pobegniti. Veliko mamic si noče priznati, da je težko in da je stresno ter potlačijo svoje notranje občutke. S tem si kuhajo slabo voljo in uničujejo same sebe. Dvigni glavo mamica, nisi sama, vsi imamo kdaj pa kdaj slabe trenutke..saj smo samo ljudje ne? Priznaj si, da rabiš čas zase in vzemi si ga! Zaslužiš si ga!

4. PROSI ZA POMOČ
Vem kako je težko priznati, da potrebuješ pomoč in vem kako je še težje prositi za pomoč. Bila sem tam..VEM
Naj ti ne bo nerodno svojim najbližjim priznati , da prestajaš težko obdobje in da rabiš pomoč. Vedno samo jamraš in jamraš in potem rečeš da ne potrebuješ pomoči? Ah daj no…to je najbolj obrabljena fora ever. Vsi vejo, da si močna, zato se ne dokazuj, da si sposobna spremeniti svet. Vsi vejo, da ti gre odlično od rok in vsi razumejo, da pride dan, teden ali ura, ko se počutiš obupno in ko si želiš zbežati daleč vstran od civilizacije. Močno žensko odlikuje sposobnost, da ve kdaj je njena šalica prepolna.

USPEVA TI..IN USPELO TI BO!
Ne glede na vse, imaš pravico biti srečna. Si neverjetna ženska, čudovita mama in popoln vzor svojim otrokom. In veš kaj?
LAHKO SI PONOSNA!!

XOXO