Prvo vprašanje, ki mi jo ljudje postavijo ob pogledu na okrogli trebušček je : KAJ PA BOSTE IMELI? Hmm, predvidevam da dojenčka, edino če me po kakšnem naključju preseneti majhen dinozaver. Ampak tega že imam, Taja se vsak dan znova prelevi v njegovo vlogo in tako ostane do trenutka, ko gre spat. Tako, da si tokrat resnično želim dojenčka.

Tudi sama sem bolj radovedne sorte in priznam, da v nobeni nosečnosti nisem zdržala, da nebi vprašala ali me bo presenetila punčka ali fantek. Vedno sem bila nestrpna že na prvem pregledu in sem komaj čakala dan, ko je zatrobil velik TA-DAA. Nikoli nisem mogla razumeti, kako ženske devet mesecev zdržijo, ne da bi vedele kaj nosijo pod srcem – carice ste, res. Sama priznam, da bi me moja radovedna narava slej ali prej izdala in bi tekla v ambulanto po HITER odgovor.

Ker me doma razveseljujeta dve krasni deklici, vsi okrog mene veselo navijajo za fanta in vsakič znova poskušajo po obliki trebuha ali mojih nosečniških simptomih ugotoviti ali imajo prav. Nisem ena izmed tistih vraževernih in ne verjamem starim babjim vražam, ki spol otroka napovedujejo po položaju  v katerem spiš, po hrani po kateri hrepeniš ali po številu mozoljev, ki so te napadli v zadnjem mesecu. Še vedno trdno verjamem znanosti, ki trdi,  da spol otroka določa moški gen in da dejstva ali boš odet v roza ali modro barvo pač ne moreš določati. Ne verjamem, da obstaja recept, kako že pred spočetjem izbereš spol otroka bodisi s prehrano ali tesnimi oz.manj tesnimi oblačili.

Kaj pa želje? Hja, želje obstajajo in ne glede na to, da marsikdo željo po točno določen spolu strogo obsoja, so to notranja občutja, ki jih je težko zatreti. Tudi sama sem bila včasih mnenja, da ni pomembno ali bo punčka ali fantek, le da bo dete zdravo, vendar je globoko v meni želja po fantku vedno bolj živela. Zakaj? Mogoče zato, ker me zanima kako je vzgajati fanta, ker v igralnem kotičku včasih pogrešam traktorje in bagerje ali pa samo zato, ker želim v hiši razbiti PINKI MANIJO.

Ne glede na željo, bom seveda srečna brez ozira na to, kdo bo marca pokukal na svet. Bom srečna mama treh deklic ali bo mali mož razbil družinsko rutino in v hišo prinesel malo dodatne moške energije? Mislim, da Mitja NUJNO potrebuje okrepitve in če ne drugače, si bomo občasno sposodili nečaka, da nam pride pokaže, kako se v pičli uri po moško “razturi” pol stanovanja.

 

No, pa da nahranim še vašo radovednost..

 

Pred tednom dni nama je ginekolog na najino željo razkril spol otroka. Jokajoč in z nasmehom na obrazu sva zrla v majhno bitje na ekranu in si želela, da se nama čimprej pridruži. Pa bova vseeno nanj ali nanjo morala počakati do marca. Tako kot boste morali vi do takrat počakati, da izveste ali bomo pri nas oblačili krilca ali deške hlače. Sprejela sva odločitev, da tokrat spol ostane čisto najina skrivnost.

No, zdaj veste..

Tokrat pri nas pričakujemo : DOJENČKA