Redki so dnevi, ko se iz SAMO MAME, lahko prelevim še v kaj drugega – BIZNIS MAMO naprimer. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje obula visoke pete, oblekla elegantno obleko in dan posvetila samo sebi in svojim načrtom za prihodnost. Prijava na Blogsi – prvo slovensko konferenco, namenjeno združevanju podjetij in blogerjev, je bila odličen izgovor, da to spet storim.

Čisto običajen dan za nekoga, zame pa zelo pomemben, pa vendar začetek ni bil nič kaj drugačen ostalim. Čeprav sem v mislih sedela v frizerskem salonu in grela stolček vrhunske make up artistke, je bilo to daleč od realnosti.

Kot vsak prejšnji dan sem na hitro previla eno majhno polulano ritko, umila zalita in prikupna lička ter prejemala najbolj mokre poljubčke na svetu. Medtem, ko sem kodrala svoje lase, sem zraven stokrat ponovila : NE ODPIRAJ WC ŠKOLJKE, NE MEČI, PAZI, PUSTI TO! Puder sem nanašala s tistim “tastarim” čopičem, ker novega si je prisvojila majhna zverinica v mojem naročju. Komaj sem preprečila, da mi senčilo na veke nanese enoletnica in mi čas mojega urejanja podaljša za naslednjih petnajst minut. No, pa saj mi ga je, ko mi je, NIČ HUDEGA SLUTEČ, maskaro zabrisala naravnost…KAM ŽE??

 

AJA…V WC ŠKOLJKO!! Fantastično, lahko še kaj prosim?

Preden sem obula čevlje, jih je seveda morala pomeriti tudi ona, da preveri materiale in oceni ali bom zdržala v njih cel dan. Ocena je bila zgleda zelo pozitivna, saj se je odločila, da jih obrži. Ok, ohrani mirne živce, saj bo popustila, a pozabila sem, da je čisto prava levinja in da je trmasta kot jaz. Po nekaj minutnem pogajanju sva vseeno izglasovali : ONA IGRAČO, JAZ ČEVLJE.

V ogledalu sem bila sama sebi všeč, JA, DEJANSKO VŠEČ in to po res dolgem času. Srečna in zadovoljna, sem v avtu klepetala z blogerskima prijateljicama in navdušeno pričakovala MOJ DAN.

Bil je produktiven, poučen, predvsem pa sproščujoč, poln novih poznanstev, načrtov  in projektov. Domov sem prišla z novimi idejami, polna motivacije in z zelenimi lasmi. Čeprav se je začel malenkost drugače, kot dan katere koli druge ženske, ki je z mano sedela v tisti čudoviti dvorani, a jaz sem MAMA. Rada sem mama, pa vendar sem rada tudi BIZNIS MAMA.

 

Do naslednjič,

Maja